fbpx

TUDÁSTÁR

Valóban csirkeallergiás a kutyám?

Valóban csirkeallergiás a kutyám?

Manapság szinte minden második kutyatartó állítja, hogy kutyája csirkeallergiában szenved. Akik nem állítják ezt az ebről, azok is igyekeznek kerülni a csirkehúst tartalmazó kutyaeledeleket, ha tehetik.

Idős kutyák táplálása

Idős kutyák táplálása

Ahogy az emberek, a kutyák sem egyformán öregednek. Sok minden függ a kutya méreteitől, fajtájától, életkörülményeitől. Egy yorkie 10 évesen még majdnem középkor végén éli vidáman az életét, egy ír farkas vagy bullmasztiff számára matuzsálemi kor.

Bárányos kutyatápok előnyei

Bárányos kutyatápok előnyei

Az érzékeny gyomrú kutyák számára sok esetben megfelelő választás lehet az olyan étel, amely csak egyetlen fehérjeforrást tartalmaz (pl. bárányos kutyatáp). Amennyiben egy ilyen típusú kutyatáp beválik, maradjunk meg amellett, hogy kedvencünk nyugodtan táplálkozhasson.

Halas kutyatápok előnyei

Halas kutyatápok előnyei

A nem minőségi csirke illetve egyéb hús alapú tápok helyett ma már sokan választanak úgynevezett hipoallergén, minőségi alapanyagokból készült tápokat, amelyek az ételallergia kezelésére a legmegfelelőbb megoldásnak bizonyultak az idő folyamán. Ezek alapja legtöbbször szárított halhús és kapszulázott halolaj.

Diétás és light kutyatápok előnyei

Diétás és light kutyatápok előnyei

Manapság nem csak az embereknél de a kedvenceinknél is gyakori jelenség az elhízottság. Ennek oka jellemzően a túlzott mértékű ételfogyasztás és nassolás illetve a lakásban tartott kutyák esetében a kevés mozgás.