fbpx

Halas kutyatápok előnyei

Ételallergia és válogatós kutyusok

Manapság egyre több az emésztési problémákkal és ételallergiával küzdő kutya. Ennek oka a folyamatos tenyésztés és a legtöbbször nem megfelelő minőségű kutyatápokban keresendő. A sok hozzá adott színezék és ízfokozó, valamint a nem minőségi összetevők okozhatnak ételallergiát kedvencünknél. Ennek tünetei lehetnek különböző szőr és bőr problémák, mint a fokozott szőr vesztés, a folyamatos vakaródzás, kipirosodott, esetleg kiütéses bőr is. A fokozott szőrhullás és vakarózás nyomán a bőr kisebesedhet, amit további fertőzéseknek is teret engedhet idővel.

 

Mit tartalmaz az antiallergén, halas kutyatáp?

A nem minőségi csirke illetve egyéb (pulyka, marha, sertés) hús alapú tápok helyett ma már sokan választanak úgynevezett hypoallergén, minőségi alapanyagokból készült tápokat, amelyek az ételallergia kezelésére a legmegfelelőbb megoldásnak bizonyultak az idő folyamán. Ezek alapja legtöbbször szárított halhús és kapszulázott halolaj, amelyek optimális mennyiségben tartalmaznak OMEGA 3 és OMEGA 6 zsírsavakat, amelyek pozitív hatással vannak az idegrendszer, az agy és a szív megfelelő működésére, segítik kutyánk emésztését és hozzá járulnak az egészséges bőr, valamint a dús és fényes szőrzet kialakulásához, regenerálódásához. Ezek a tápok teljes mértékben gabona és gluténmentesek, ami a másik fő allergén a rossz minőségű kutyatápokban. Továbbá nem tartalmaznak semmilyen genetikailag módosított alapanyagot és a hozzá adott hormonok. A minőségi tápoknak köszönhetően kedvencünk kevésbé lesz hajlamos az elhízásra.

A halas kutyatápokban található Glükozamin és Kondroitin nagyban hozzájárul, a megfelelő emésztés helyreállításához, válogatós, ételallergiás kutyák számára ez nagyon fontos, továbbá a hozzáadott prebiotikum és növényi rostok, mint a cékla is az emésztést segítik.

 

Hogyan szoktassuk hozzá kedvencünket az új táphoz?

Érdemes az átszoktatást is először kisebb mennyiségben a régihez kevert táppal kezdeni, majd fokozatosan növelni a halas, antiallergén kutyatáp mennyiségét és csökkenteni a régiét. Meglátja majd, hogy kedvence hálás lesz önnek a finom falatokért! A Pro-Nutrition Flatazor kínálatában megtalálható számos halas kutyatáp a Prestige, illetve PureLife termékeink között!