fbpx

Miért etessünk szuper prémium kutyatáppal?

Sokféle kutyatáp létezik a piacon és nehéz a választás, hiszen mindenki a saját márkáját dicséri és látszólag kis különbség van a piacon megtalálható termékek között – a gyanútlan vásárló inkább csak a zsák csomagolása, ára alapján mérlegel, ezek a szempontok viszont nem elegendőek a helyes döntéshez, hiszen ahogy a közmondás is mondja: olcsó húsnak híg a leve. Ebben az írásban pár pontban összefoglaljuk azt, hogy miért válasszunk inkább szuper prémium tápokat a prémium vagy sztenderd vagy akár a nagyon olcsó alternatívákkal szemben.

Ártényező:

Egy szuper prémium kutyatáp ára sokszor akár 2-3 szor is drágább egy olcsó táp áránál. De valóban olcsóbb? Érdemes megnézni az etetési táblázatot és kiszámolni a szükséges napi etetési mennyiséget és már gyakran itt kiderül, hogy egy olcsónak hitt táp többe fog nekünk kerülni heti leosztásban, mint egy szuper prémium kutyatáp. Vegyünk egy konkrét példát egy 20 kg testsúlyú kutya esetében naponta:

 • Szuper prémium kutyatáp: 1000 Ft/kg – szükséges napi mennyiség: 275gramm, melynek az ára 375Ft (Pl: Prestige Adult – 1365Ft/kg)
 • Olcsóbb típusú kutyatáp: kb: 600 Ft/kg – szükséges napi mennyiség: minimum 500 gramm, ami 300-350 Ft
  Az ilyen minőségű tápok mellett mindig szükséges lesz további vitamint, kiegészítőket, húst biztosítani, melynek eredményeként kb. 400 Ft lesz a napi etetés költség.
 •  Átlagos konzerv: 375Ft/kg – szükséges napi mennyiség: 1845gramm » 690 Ft
  Az ilyen minőségű tápok mellett mindig szükséges lesz további vitamint, kiegészítőket, húst biztosítani, melynek eredményeként kb. 790 Ft lesz a napi etetés költség.

Így már nem is annyira meggyőző szempont az olcsóbb termékek kilónkénti ára a szuper prémium tápokéval ellentétben, igaz?

 

Összetétel:

Sokszor az emberek csak egy-két összetevőt ellenőriznek, jellemzően ezek a fehérje és a zsír mennyisége – ami önmagában értékelve hibás döntést eredményezhet. A fehérjét és zsírt lehetséges növényekből, gabonákból is kinyerni amit viszont kutyánk, macskánk nem képes megfelelően megemészteni. Fontos ehhez figyelembevenni, hogy honnan származik a fehérje és az a zsír, hiszen a szuper prémium kutyatápok mind jó minőségű, nagy százalékban állati eredetű fehérjéket tartalmaznak, így jobb az emészthetőségük és emiatt elégséges az első pontban említett módon az alacsonyabb etetési mennyiség is.

FONTOS! Nézzük meg az összetételt a tápok csomagolásán és vegyük figyelembe, hogy az összetevők a mennyiségek csökkenésének sorrendjében vannak feltüntetve! Legalább első vagy második helyen szerepeljen valamilyen hús!

Szintén fontos, hogy milyen eredetű az a hús. Ha például állati származék van feltüntetve, akkor az már alacsonyabb minőséget feltételez, mivel ezalatt a meghatározás alatt nem feltétlenül hússzármazékot értenek, hanem jellemzően csont-, bőr- vagy akár szőr-, tollszármazékokat, ami azért valljuk be, nem hasonlítható össze az emberi fogyasztásra is megfelelő színhússal. A szuperprémium tápok színhúst tartalmaznak és nem kerülnek bele melléktermékek. Érdemes összehasonlítani a táblázatokban feltüntetett mennyiségeket a vitaminok esetén is!

 

Ha mindezeket figyelemben vesszük, akkor láthatjuk, hogy megfizethető áron már valóban jó minőségű szuper prémium táppal etethetjük a kedvencünket és nem kell a szükségesnél többször állatorvoshoz járnunk egy esetleges tápallergiával vagy vitaminhiányból adódó egyéb betegségekkel. Érdemes egy kicsit tájékozódni mielőtt megvesszük!

 

Melyik szuper prémium kutyatápot válasszuk?

A Pro-Nutrition Flatazor az országban egyik legrégebben jelenlévő kutyatáp, 1990 ben jelent meg Magyarországon. A francia gyár 50 éve működik és gyárt szuper prémium kutyatápokat. Ami nagyon fontos, hogy csak és kizárólag Franciaországban, egyetlen gyárban gyárt kutyatápot – sok nagy és ismert márkával ellentétben nem működtet további gyárakat kelet-európai illetve dél-európai országokban, tehát ugyanazt a minőséget kapjuk mi is Magyarországon mint a tőlünk nyugatra lakó kutya illetve macskatulajdonosok. A gyártó az alapanyagokat mind helyben vásárolja és minden alapanyag emberi fogyasztásra alkalmas, továbbá a fehérjék 75-85%-a állati eredetű.

 • Pure Life tápcsalád 0% gabona 0% glutén tartalma miatt kiváló választás akár egészséges, akár tápérzékeny kutyák számára is.
 • Protect gyógytápok kiváló alapanyagokból és gyógynövények segítségével, kemikáliák nélkül oldanak meg problémákat beteg kutyák esetében is!
 • Prestige szuperprémium tápok pedig megint csak kíváló helyi alapanyagokból készülnek. Megfelelő választás lehet bármilyen korú és fajtájú kutya számára.
 • Crocktail szuperprémium tápcsalád is jó döntés lehet kedvenc macskánknak!

Weboldalunkon részletes tájékoztatást talál minden egyes termékünkről, de szívesen segítünk mi is, ha megtisztel minket kérdésével!

 

Pro-Nutrition Flatazor Csapata

Az összes termék megvásárolható saját üzemeltetésű webáruházunkban!