Kutyatáp

 

  Kutyatáp kölyök kutyának Kutyatáp felnőtt kutyának Kutyatáp vemhes kutyának Kutyatáp idős kutyának

Kutyatáp tenyésztőknek

Kutyatáp beteg kutyáknak
 

Kölyök kutya

Felnőtt kutya

Vemhes kutya

Idős kutya

Tenyésztőknek

Beteg kutya

               
  Teljesértékű kutyatáp kölyök kutyák számára

Teljes értékű kutyatáp kölyök kutyák számára

   

Prestige Kölyök kutyatáp tápcsalád: a születéstől a kamaszkor végéig. A kölyökkori táplálás – és ez a magzatkorra is igaz meghatározó a kutya egészséges jövőbeni élete szempontjából

 

Prestige Puppy kölyök kutyatáp
kölyök és vemhes szukáknak


Prestige Puppy Mini kutyatáp
kistestű kölyökkutyáknak


Prestige Junior Maxi kutyatáp
nagytestű kölyök kutyáknak


Prestige Adult Sensible Salmon kutyatáp
érzékeny felnőtt és kölyök kutyáknak

 

 


Energiaigényük sokszorosa a felnőtt kutyákénak, anyagcseréjük gyors, immunrendszerük viszont nagyon érzékeny, ezért a FLATAZOR kutyatápok közül a kölyöktápok a legigényesebb alapanyagokat tartalmazzák!

  Teljesértékű kutyatáp felnőtt kutyák számára

Teljes értékű kutyatáp felnőtt kutyák számára

   

Prestige Felnőtt kutyatáp tápcsalád: Az ereje teljében lévő, egészséges felnőtt kutyákért A felnőtt kutyáknak nagyon fontos a könnyen emészthető és ízletes kutyatáp ahhoz, hogy egészségesek maradjanak.

 

Prestige Adult legjobb kutyatáp
felnőtt kutyáknak

Prestige Adult Mini kutyatáp
felnőtt kistestű kutyáknak

Prestige Adult Maxi kutyatáp
felnőtt nagytestű kutyáknak


Prestige Sensible Chicken & Duck kutyatáp
érzékeny kutyáknak szárnyas húsokkal


Prestige Sensible Lamb & Rice kutyatáp
érzékeny kutyáknak bárány hússal


Prestige Light kutyatáp
túlsúlyos felnőtt kutyáknak


Prestige Adult Sensible Salmon kutyatáp
érzékeny felnőtt és kölyök kutyáknak 


Prestige Activ kutyatáp

sokat mozgó aktív felnőtt kutyáknak 

 

A Flatazor kutyatápcsalád az első pillanattól fogva Ön és kutyája mellett áll és egy életen át segíti Önöket a mindennapok apró küzdelmeiben.

A felhasznált természetes összetevők a legszigorúbb előírási rendszereken keresztül, a legmodernebb technológiával fűszerezve válnak kutyája kedvenc és egészséges eledelévé. Ahogy Ön is csak a legjobb minőségű ennivalót engedi saját családjának asztalára, úgy a Flatazor is csak a legválogatottabb eledelt szánja kedvencének tálkájába.

  Teljesértékű kutyatáp vemhes és szoptatós kutyák számára

Teljes értékű kutyatáp vemhes és szoptatós kutyák számára

   

A vemhesség utolsó harmadában a tápanyag-ellátást fokozatosan növelni kell, ugyanis a magzatépítés, az emlők aktiválódása és a méhen belüli gyarapodás túlnyomóan a vemhesség utolsó 2-4 hetére esik. Ezt a megnövekedett tápanyag igényt a kifejezetten vemhes kutyák részére készült tápokkal pótolhatjuk.

 

Prestige Puppy kölyök kutyatáp
kölyök és vemhes szukáknak        

 

 

Ebben az időszakban naponta többször etessünk kisebb adagokban. A vemhes szuka megfelelő táplálás mellett rendszeres, mérsékelt aktivitású testmozgást is igényel. Rendszeresen sétáltassuk, de a vemhesség vége felé a futtatás már megerőltető lehet. A szoptatás ideje alatt a kutyánknak a tápanyagigénye már a négyszeresére is nőhet, ezt pedig csak jó minőségű, jól emészthető, energiában és tápanyagokban gazdag ételekkel lehet biztosítani.

  Teljesértékű kutyatáp idős kutyák számára

Teljes értékű kutyatáp idős kutyák számára

   

Kutyáink sajnos jóval korábban öregednek, mint mi, emberek. Az aktív, egészséges időskorhoz azonban speciális tápanyagokra van szükségük - speciális formában. Emésztésük, ízlelésük megromlott, így az átlagnál ízletesebb és könnyebben emészthető táplálékforrásra van szükségük.

 

Prestige Senior kutyatáp
idős kutyáknak


Protect Senior + kutyatáp
időskori tünetek kezelésére      

 

  Kutyatáp tenyésztőknek

Kutyatáp tenyésztőknek

   

Egy tenyésztőnek több kutya étkezéséről kell gondoskodnia - minél egyszerűbben és költséghatékonyabban - minden igényt kielégítve. A tenyésztők munkájának támogatás érdekében alkotta meg a Flatazor az Elite tápcsaládot - kompromisszumok nélkül.

 

Elite Puppy kutyatáp   

kölyök és szoptatós szukáknak


Elite Junior Maxi kutyatáp
nagytestű kölyök kutyáknak 


Elite 25/16 kutyatáp
felnőtt kutyáknak


Elite Adult Maxi kutyatáp

nagytestű felnőtt kutyáknak


Elite Sensible kutyatáp
érzékeny kutyáknak


Elite Energy kutyatáp
aktív, sokat mozgó kutyáknak 

 

 

  Kutyatáp beteg kutyák számára

Kutyatáp beteg kutyák számára

   

Megalkuvások nélkül a betegségek leküzdésért Kedvenceink élete során gyakran szembesülünk különböző betegségekkel, akár olyanokkal is, amelyek végigkísérik kutyánk életét.

 

Protect Digest kutyatáp
különleges tápanyagokat igénylő kutyáknak


Protect Ostéo kutyatáp
csont- és ízületi problémáktól szenvedő kutyáknak


Protect Dermato kutyatáp
bőrgyógyászati problémáktól szenvedő kutyáknak 


Protect Obésité kutyatáp
kutyák számára a túlsúly csökkentésére


Protect Senior + kutyatáp
gyenge fiziológiai funkciókkal rendelkező kutyáknak

 

Kedvenceink élete során gyakran szembesülünk különböző betegségekkel, akár olyanokkal is, amelyek végigkísérik kutyánk életét.

Ma már tény, hogy megfelelő kutyatáppal sok betegség megelőzhető és megfelelő diéta alkalmazásával sok betegség le is küzdhető vagy legalábbis kordában tartható. Ezt a meggyőződést sugározza a Flatazor Protect termékcsalád, amely a leggyakrabban előforduló tünetegyüttesekre kínál megoldást – szükség esetén az állat egész életére - azzal a céllal, hogy kutyája visszatérhessen az eredeti Prestige termékekhez.

Ezek a kutyatápok egyedülálló módon a lehető legjobb minőségű természetes és tiszta fehérjék, zsírok és vitaminok felhasználása mellett az egyes növények gyógyhatására is támaszkodnak.

A Flatazor Protect kutyatáp termékek csúcsminőségben, a dietetika és a fitoterápia módszereivel segítik Önt és kedvencét a legnehezebb időszakokban, a betegségek leküzdésében és a teljesebb élet kialakításában. Ezek a termékek nem helyettesítik a gyógyszeres kezelést, de kiegészítik, támogatják azt, hosszú távon képes segíteni kutyájának betegségi állapotát figyelembe vevő táplálását.

 

  Kutyatáp az érzékeny és válogatós kutyák számára.

Kutyatáp az érzékeny és válogatós kutyák számára.

   

Csirke és más szárnyasok - a mumuscsapat? Manapság a legtöbb kutyatartó, ha meglátja a „csirkés" feliratot egy kutyatápon, azonnal elfordul tőle. Nagy sláger ma a csirkeallergia, legyen az hasmenés, fülgyulladás vagy vakarózás, holott az esetek nagy részében nem ez a szerencsétlen szárnyas áll a háttérben... hanem az, ahogy feldolgozzák és az, amivel és ahogyan takarmányozták korábban.


Protect Digest
kutyatáp
különleges tápanyagokat igénylő kutyáknak


Prestige Sensible Lamb & Rice kutyatáp
érzékeny és kényes kutyáknak


Prestige Adult Sensible Salmon kutyatáp
érzékeny felnőtt és kölyök kutyáknak


Prestige Sensible Chicken & Duck kutyatáp
érzékeny és kényes kutyáknak

 

Pure Life kutyatáp
érzékeny felnőtt és kölyök kutyáknak

 

A csirketartási rendszerekben igen sok antibiotikumot, aromát és hozamnövelő anyagot – legtöbbször mesterséges anyagot – használnak fel a termelők a gyorsabb vágási súly elérésének érdekében.
Ezek az anyagok beépülnek a csirke szervezetébe, húsába, és később a feldolgozott termékben is megjelennek, akár a mi nagyüzemi csirkeropogósunkról, akár a kutyatápról van szó.
Ez nagyon nem jó dolog, mert sok kutya érzékeny ezekre a testidegen anyagokra, néha már egészen kis mennyiségben is. Ennél sokkal elborzasztóbb az, amikor a csirkének a tollát vagy a bőrét használják fel alapanyagként. A toll, a bőr, a karmok egész jó fehérjeforrások, már ami a bennük lévő fehérjemennyiséget illeti, csakhogy ezt a fehérjét egész egyszerűen (pláne a tollat és a karmokat) a kutyák nem képesek megemészteni. Az ilyen termékek ára nagyon kedvező, de egy érzékenyebb kutyánál, vagy hosszú távon etetve mindezt az állatorvosi költségek igen tetemessé teszik: "amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon".
A jó minőségű, helyesen kezelt és feltárt csirkehús igen jó választás a lelkiismeretes tápgyártó részéről. Az ára kedvező, egészséges és a fehérjéit bizonyos eljárásokkal „fel lehet tárni", ami könnyen emészthetővé teszi. Ilyenkor a csirkehús fehérjéit egészen apró darabokra szabdalják, ami azt eredményezi, hogy sokkal gyorsabban szívódik fel és ha elér egy bizonyos méretet, gyakorlatilag akadálytalanul képes áthatolni a bél falán, semmilyen allergiás reakciót nem okozva egy normális, egészséges kutyából – ugyanebből a kutyából egy „tollas" termék könnyen súlyos vakarózást válthat ki.

A pulykák száraz, egészséges húsa hasonlóképpen kerül feltárásra, mint a csirkehús. Könnyen felszívódik, nagyon ízletes, talán könnyebben hasznosul, mint a tyúkok húsa, fehérje és aminosav tartalma magasabb, értékesebb.
A kacsahús nagyszerű íze mellett a kacsa zsírja is fontos a termékben: ízletes és sok A vitamint tartalmaz. A kacsa húsa átmenet a fehér és a nehezebb, vörös húsok között, igazán „egzotikus" fehérjeforrás, a legválogatósabb kutyák is előnyben részesítik magas zsírtartalma miatt pedig a macskák nagy kedvence.

A Flatazor kutyatápokban kizárólag ellenőrzött helyi gazdaságokból származó hús található olyan minőségben mintha emberi fogyasztásra szánnák azt. A szárnyas húsokat pedig csak olyan eljárással alkalmazzák ami könnyen áthatol a bél falán.

Bárány:
Bárány alatt nem feltétlenül a kisbárányt értjük, hanem a növendék állatok is ide sorolhatóak. Életük folyamán a legelőn tartott állatok testébe sok egészséges anyag épült be, és kevesebb „mesterséges" anyag, mint a baromfikba – már csak a tartás módjából kifolyólag is (baromfi inkább zárt, birka nyílt térben van elhelyezve). Húsának szerkezete alapjaiban különbözik a szárnyasokétól, a fejlődő zsírszövet átszövi a hús rostjait, minek következtében az porhanyós és rendkívül ízletes. Az idősebb állatok izomszövetét, hasüregét bevonja a faggyú, ami jellegzetes, sokak számára kellemetlen ízt ad, de ez az egyévesnél fiatalabb állatokra nem vonatkozik. Húsának magas a vastartalma, és ha helyesen takarmányozták, akkor szeléntartalma is. Mivel az elmúlt 10-15 évben került fel a tápgyártók palettájára, nagyon közkedvelt. Speciális fehérje és zsírtartalma miatt szeretik adni a csirkeallergiára hajlamos kutyáknak is. A sejtekbe beépült zsírok adják azonban értékét, ettől lesz fényesebb és erősebb, tömöttebb az állatok szőrzete. Sok „bárányos" terméknél csak a bárány egyes, emberi fogyasztásra nem túl népszerű termékeit használják fel, mint a beleket, a fejet vagy a lábakat ezek azonban nem olyan értékesek, mint a húsa. A jelenlegi szabályozások szerint, ha a „bárányszármazékok" egy terméken ( így a kutyatápokon) belül elérik a 4%-ot (összes fehérjére vetítve), akkor már rákerülhet a termékre a „bárányos" felirat.