Szuper prémium kutyatáp

Miért etessünk szuper prémium kutyatáppal?


Sokféle kutyatáp létezik a piacon és nehéz a választás, hiszen mindenki a saját márkáját dicséri és látszólag kis különbség van a piacon megtalálható termékek között - a gyanútlan vásárló inkább csak a zsák csomagolása, ára alapján mérlegel.

Ezek a szempontok viszont nem elegendőek a helyes döntéshez, hiszen ahogy a közmondás is mondja: olcsó húsnak híg a leve.

Ebben az írásban megpróbálom érthetően pár pontban összefoglalni azt, hogy miért válasszuk inkább a szuperprémium tápokat a prémium vagy sztenderd vagy akár a nagyon olcsó tápokkal szemben.

1. ártényező:


Egy szuper prémium kutyatáp ára sokszor akár 2-3 szor is drágább egy olcsó táp áránál De valóban olcsóbb? Érdemes megnézni az etetési táblázatot és kiszámolni a szükséges napi etetési mennyiséget és már gyakran itt kiderül, hogy egy olcsónak hitt táp többe fog nekünk kerülni, mint egy szuper prémium kutyatáp.

 

Vegyünk egy konkrét példát egy 20 kg testsúlyú kutya esetében naponta:

A, szuper prémium kutyatáp: 1000 Ft/kg

Szükséges napi mennyiség: 275gramm, melynek az ára 375Ft
(Pl: Prestige Adult Sensible – 1365/kg)

 

B, olcsóbb típusú kutyatáp: pl: 600 Ft/kg

Szükséges napi mennyiség: minimum 500 gramm, ami 300-350 Ft
Az ilyen minőségű tápok mellett mindig szükséges lesz további vitamint, kiegészítőket, húst biztosítani, melynek eredményeként kb. 400 Ft lesz a napi etetés költség.

 

C, átlagos konzerv: 375Ft/kg

Szükséges napi mennyiség: 1845gramm 690 Ft
Az ilyen minőségű tápok mellett mindig szükséges lesz további vitamint, kiegészítőket, húst biztosítani, melynek eredményeként kb. 790 Ft lesz a napi etetés költség.

Igy már nem is annyira meggyőző szempont az olcsóbb termékek kilónkénti ára a szuperprémium tápokéval ellentétben, igaz?

 

2. összetétel:

 

Sokszor az emberek csak egy-két összetevőt ellenőriznek, jellemzően ezek a fehérje és a zsír mennyisége – ami önmagában értékelve hibás döntést eredményezhet. A fehérjét és zsírt lehetséges növényekből, gabonákból is kinyerni amit viszont kutyánk, macskánk nem képes megfelelően megemészteni.

 

Fontos ehhez figyelembevenni, hogy milyen a fehérje és milyen az a zsír, hiszen a szuper prémium kutyatápok mind jó minőségű, nagy százalékban állati eredetű fehérjéket tartalmaznak, így jobb az emészthetőségük és emiatt elégséges az első pontban említett módon az alacsonyabb etetési mennyiség is.

 

FONTOS! Nézzük meg az összetételt a tápok csomagolásán és vegyük figyelembe, hogy az összetevők a mennyiségek csökkenésének sorrendjében vannak feltüntetve! Legalább első vagy második helyen szerepeljen valamilyen hús!

 

Az is fontos, hogy milyen eredetű az a hús. Ha például állati származék van feltüntetve, akkor az már alacsonyabb minőséget feltételez, mivel ezalatt a meghatározás alatt nem feltétlenül hússzármazékot értenek, hanem jellemzően csont-, bőr- vagy akár szőr-, tollszármazékokat, ami azért valljuk be, nem hasonlítható össze az emberi fogyasztásra is megfelelő színhússal.

 

A szuperprémium tápok színhúst tartalmaznak és nem kerülnek bele melléktermékek. Érdemes összehasonlítani a táblázatokban feltüntetett mennyiségeket a vitaminok esetén is!

 

Tehát összegezzük a prémium kutyatáp előnyeit:

 

Ha mindezeket figyelemben vesszük, akkor láthatjuk, hogy megfizethető áron már valóban jó minőségű szuperprémium táppal etethetjük a kedvencünket és nem kell a szükségesnél többször állatorvoshoz járnunk egy esetleges tápallergiával vagy vitaminhiányból adódó egyéb betegségekkel. Érdemes egy kicsit tájékozódni mielőtt megvesszük!

 

Ne higgyünk el mindent a csomagoláson lévő hangzatos reklámoknak, nézzük meg az apróbetüs részt és ellenőrizzük!

 

Megérdemli a megfelelő gondoskodást kedvencünk is, igaz?

 

Amennyiben beláttuk, hogy a legjobb választás egy szupe rprémium kutyatáp lesz, akkor már csak egy van hátra: eldönteni, hogy mely tápok megfelelőek és azokból melyiket válasszuk?

 

Egy márkát emelnék ki, a szuperprémium tápok közül, de természetesen elérhető sokfajta valóban szuper prémium kutyatáp a piacon.

 

A Pro-Nutrition Flatazor az országban egyik legrégebben jelenlévő kutyatáp. 1990 ben jelent meg Magyarországon. A francia gyár 50 éve működik és gyárt szuper prémium kutyatápokat.

 

Ami nagyon fontos, hogy csak és kizárólag Franciaországban gyárt kutyatápot - sok nagy és ismert márkával ellentétben nem működtet további gyárakat kelet-európai illetve dél-európai országokban.

 

Ugyanazt a minőséget kapjuk mi is Magyarországon mint a tőlünk nyugatra lakó kutya illetve macskatulajdonosok.

 

A gyártó az alapanyagokat mind helyben vásárolja és minden alapanyag emberi fogyasztásra alkalmas, továbbá a fehérjék 75-85%-a állati eredetű.

 

A Pure Life tápcsalád 0% gabona 0% glutén tartalma miatt kiváló választás akár egészséges, akár tápérzékeny kutyák számára is.

 

A Protect gyógytápok kiváló alapanyagokból és gyógynövények segítségével, kemikáliák nélkül oldanak meg problémákat beteg kutyák esetében is!

 

A Prestige szuperprémium tápok pedig megint csak kíváló helyi alapanyagokból készülnek. Megfelelő választás lehet bármilyen korú és fajtájú kutya számára.

 

Végül a Crocktail szuperprémium tápcsalád is jó döntés lehet kedvenc macskánknak!

 

Böngésszen a weboldalunkon ahol meg is rendelheti kutyájának, macskájának a legmegfelelőbb szuperprémium tápot.

 

Szívesen segítünk mi is, ha megtisztel a kérdésével minket!

 

Pro-Nutrition Flatazor Csapata

 

Kutyatápok